logo - Wonen in Waelzicht
SLUIT

Hypotheekadvies

Persoonlijk advies bij het afsluiten van je hypotheek

Een hypotheekadviseur geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van je hypotheek. De adviseur bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hij kijkt welke hypotheek het beste past bij jouw situatie. Het team van specialisten van hypotheekpartner Van der Meer Verzekeringen denkt graag mee in mogelijkheden en creatieve oplossingen en gaat het liefst zo vroeg mogelijk met jou in gesprek. Juist voor jouw duurzame woning in Waelzicht zijn er extra mogelijkheden.

De voordelen op een rij:

 • 56 appartementen vallen onder de NHG grens waardoor gunstige rente mogelijk is
 • De starterslening wordt verstrekt bovenop de maximale hypotheek welke je bij een normale hypotheekverstrekker zou kunnen krijgen en heeft een rentevast periode van 15 jaar vast en een looptijd van 30 jaar. Meer info
 • Extra hypotheekrentekorting en meer leencapaciteit omdat je een energiezuinig huis koopt
 • Al het meerwerk (keuken, badkamer, vloeren e.d.) is volledig mee te financieren
 • De woningen worden vrij op naam (V.O.N.) verkocht, waardoor je geen kosten koper (k.k.) betaalt.
 • Er zijn goede oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw
 • Overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu al een koopwoning hebben
 • Indien lagere maandlasten gewenst zijn, dan is er de keuze voor een deel aflossingsvrij

1. Starters Michael en Irene - appartement

Michael en Irene, geboren en getogen Westlanders zijn twee jaar geleden afgestudeerd en hebben beiden een goede baan in een aantrekkelijke sector om verder door te groeien. Graag willen ze in het Westland wonen met een aantrekkelijke maandlast en passende aankoopprijs. Aangezien ze niet verrast willen worden door eventuele gebreken in een woning of kosten voor een kostbare verbouwing, willen ze graag een nieuwbouwappartement kopen. Daarnaast vinden ze het belangrijk om in een goed geïsoleerde en energiezuinige woning te wonen. Momenteel wonen ze in een huurwoning en willen graag de overstap maken naar een eigen appartement in Waelzicht om op die manier ook vermogen op te bouwen. Daarbij is het financiële plaatje uiteraard ook belangrijk. Michael en Irene vinden het belangrijk om aantrekkelijke maandlasten te hebben zodat er ook nog ruimte blijft om leuke dingen te doen.

Onderstaand een voorbeeldberekening voor Michael en Irene

Onderstaand een voorbeeldberekening:
Voorbeeldberekening van een mooi appartement in Waelzicht.

 • €331.950 Koopsom
 • €10.000 Meerwerk
 • €341.950 Totaal benodigde hypotheek

De maandlasten bij een rentevast periode van 10 jaar zijn in dit geval € 1.248 netto per maand in het eerste jaar op basis van een annuïteitenhypotheek.
Bij het kopen van een woning met een koopsom tot € 355.000,- is het mogelijk om een starterslening aan te vragen bij de gemeente Westland. Het grote voordeel hiervan is dat je als koper de eerste 3 jaar geen maandlasten hebt voor dit deel van de hypotheek. De starterslening wordt verstrekt bovenop de maximale hypotheek welke je bij een normale hypotheekverstrekker zou kunnen krijgen en heeft een rentevast periode van 15 jaar vast en een looptijd van 30 jaar.

2. Senioren Piet en Nelly - appartement

Piet en Nelly wonen sinds 25 jaar in een mooie eengezinswoning in ’s-Gravenzande. Deze woning is erg naar hun zin, de kinderen zijn er geboren en opgegroeid maar inmiddels het huis uit. Hierdoor is de woning te groot voor hen en vraagt het om nieuwe investeringen waarvan Piet en Nelly zich afvragen of het nog zinvol is om die te doen. Graag zouden ze naar een appartement willen verhuizen zodat ze alles op een verdieping hebben en bovendien in een keer nieuw, duurzaam en volgens de laatste woonwensen!

Onderstaand een voorbeeldberekening voor Piet en Nelly

Wanneer ze hun woning verkopen komt er een mooie overwaarde beschikbaar die ze kunnen gebruiken voor de aankoop van hun nieuwe appartement in Waelzicht en blijft er bovendien nog geld over om een mooie reis te maken of een schenking te doen aan de (klein)kinderen.

 • €369.000 koopsom
 • €31.000 meerwerk
 • €400.000 totaal
 • €200.000 overwaarde
 • €200.000 hypotheek

In de nieuwe situatie kan dus besloten wordt om zonder hypotheek verder te gaan of om een gedeelte hypotheek aan te vragen van bijvoorbeeld € 200.000 om dit over te houden om consumptief te besteden.

Piet en Nelly houden dus een hypotheekbedrag over van € 200.000,-. Zij vinden het belangrijker om een lagere maandlast te hebben, dan om dit bedrag over 30 jaar volledig af te betalen. Ze kiezen daarom de lening aflossingsvrij in te richten. Door deze constructie houden ze een maandlast over van € 500,- netto per maand op basis van een 10 jaars vaste rente.

3. Twee onder een kap Kees, Laura en Sven

Kees, Laura en Sven wonen momenteel in een eengezinswoning in Westland. Zoon Sven woont doordeweeks op kamers en gaat na zijn studie op zoek naar een eigen woning. Kees en Irene verhuizen graag naar een mooie twee onder een kapwoning in Waelzicht met vrij uitzicht over de Poelkade en een zonnig terras.Wat hen aanspreekt in het project is de ruime parkeergelegenheid, onderscheidende indeling en hele energiezuinige afwerking. Absoluut een plek om fijn te wonen!

Onderstaand een voorbeeldberekening voor Kees, Laura en Sven

Doordat de verkoop van de eigen woning een flinke overwaarde biedt is de stap naar een twee onder een kapwoning goed te maken.

Voorbeeldberekening twee-onder-een-kapwoning

 • € 797.850 koopsom
 • € 50.000 meerwerk
 • € 847.850 totaal
 • € 200.000 overwaarde bestaande woning
 • € 642.850 totaal benodigde hypotheek

De totale hypotheek van € 642.850 wordt verdeeld in 2 delen, € 442.850 annuïteiten en € 200.000 aflossingsvrij, met beide leningdelen voor 10 jaar vast zorgt dit voor een netto maandlast van € 1.891,- per maand.

Piet en Nelly houden dus een hypotheekbedrag over van € 200.000,-. Zij vinden het belangrijker om een lagere maandlast te hebben, dan om dit bedrag over 30 jaar volledig af te betalen. Ze kiezen daarom de lening aflossingsvrij in te richten. Door deze constructie houden ze een maandlast over van € 500,- netto per maand op basis van een 10 jaars vaste rente.

Bent u benieuwd naar uw toekomstige maandlast?

Maak vrijblijvend een afspraak.
 
Hypotheekadvies - Logo Van der Meer - Nieuwbouwproject Waelzicht Westland
 
Dijkstraat 2 | Honselersdijk
(0174) 63 04 90
vandermeerverzekeringen.nl